reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Králičí stehna

Ingredience
na kachní prsa s rozmarýnem a pomerančovou šťávou:

  • kachní prsa 3 kusy
  • šťáva z většího pomeranče 1 dávka
  • sůl a pepř 1 dávka
  • olej nebo sádlo 1 dávka
  • rozmarýn 1 špetka

na králičí stehna:

  • králičí stehna 1 dávka
  • kus máslového špeku 1 dávka
  • brusinková zavařenina 1 špetka
  • tymián 1 dávka
  • sůl a pepř 1 dávka
  • rozdrcený česnek dle chuti 1 kus
  • mrkev 1 kus
  • zakysaná smetana 1 kus
  • snítky zelené petržele 1 dávka
  • půl lžičky citronu 1 kus

Na zelí:

  • půl sáčku nebo 1 sklenice kysaného zelí
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • špetka soli
  • lžíce sádla

Na noky:

  • 2 hrnky mléka
  • ořech másla
  • 1 hrnek mléka
  • troška smetany
  • pokrájená petrželka
  • sůl

Králičí stehna: maso osolíme, opepříme, přidáme česnek, tymián, tenké kousky špeku a na každé stehno dvě polévkové lžíce zavařených domácích brusinek. Pečeme v troubě na 240 stupňů asi hodinu, přikrytí alobalem.

Osolená a jemně opepřená kachní prsa si nejprve naložíme do pomerančové šťávy s rozmarýnem. Pečeme nejprve kůží dolů na suché rozehřáté pánvi dozlatova, poté otočíme a necháme už zvolna chvíli před podáváním dojít.

Zelí vymačkáme, překrájíme a na troše sádla orestujeme s hnědým cukrem. Podusíme pod pokličkou – hostitelka má ráda zelí na sladko. Občas zamícháme.

Suroviny na noky prohněteme hnětačem a necháme chvíli odležet. Budeme je pak lžičkou odkrajovat a zavářet do jemně osolené vody, dokud nevyplavou na povrch (možno též použít haluškovač).

Zdroj: Králičí stehna; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kralici-stehna [On-line 29.03.2013]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.