Suroviny
- hovězí 1 kg
- mrkev 1 kg
- cibule 1 ks
- červené víno 3/4 l
- jalovec
- hřebíček
- bobokvý list
- olej
- brambory 2 ks
- sůl
- pepř
- dlouhozrnná rýže 250 g
Zadní hovězí maso si nakrájíme na kostky, očištěnou mrkev na kolečka, oloupané brambory na kostičky. Na oleji si osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, orestujeme a okořeníme. Přidáme bobkový list a kousky mrkve. Zalijeme vínem, přidáme nadrobno nakrájené brambory a vaříme (dusíme), až je maso dokonale měkké a šťáva zredukovaná. Dochutíme a podáváme s dušenou rýží.
Zdroj: Boeuf burgignon; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/boeuf-burgignon [On-line 06.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář