reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tarte au citron merinquee

Suroviny

  • cukr krystal 275 g
  • solamyl 75 g
  • máslové sušenky 185 g
  • máslo 90 g
  • vejce 3 ks
  • šťáva ze 3 citronu 1 l
  • pomerančový džus 180 ml
  • máslo 80 g
  • kůra z 1 citronu

Sušenky rozmixujeme najemno a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs natlačíme do kulaté pečící formy, kterou dáme na půl hodiny odležet do lednice. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. V hrnci si smícháme 110g cukru se solamylem, zalijeme džusem a čtvrtlitrem vody a vaříme jako pudink, až to zhoustne. Sundáme z plamene a přidáme studené máslo a tři žloutky a nastrouhanou kůru. Směs necháme odstát asi 10 minut a poté nalijeme na těsto. Dáme na dvě hodiny odležet do lednice. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháváme zbylý cukr. Sněhem ozdobíme koláč a dáme zapéct do trouby na vrchní plamen, aby byl vrch trošku do zlatova.

Zdroj: Tarte au citron merinquee; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tarte-au-citron-merinquee  [On-line 06.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.