Suroviny:
- 2 kachní prsa
- červené sterilované fazole
- sůl, cukr, pepř
- česnek
- anglická slanina
- hrachové lusky
- přepuštěné máslo
- pyré z feferonek, chilli papriček a manga
- pyré z pečených rajčat a feferonek
- slunečnicový olej
- tabasco
- kapie a zelená paprika
- nakládané feferonky
- bolívijské koření
Vykoštěná prsa nařežeme na kůži, vetřeme sůl, pepř, opečeme z obou stran, posypeme bolívijským kořením a dáme na 75st. na 2 hodiny do trouby.
Na olej dáme slaninu, cibuli, česnek, kapii, zelenou papriku, přidáme pyré z pečených rajčat, pyré s mangem, tabasco, cukr a fazolky.
Na přepuštěném másle a cukru orestujeme hrachové lusky a nakládané feferonky.
Na talíř dáme směs s fazolemi, pokrájená kachní prsa a ozdobíme hrachovými lusky a feferonkami.
Zdroj: BOLÍVIJSKÁ KACHNÍ PRSA; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 05.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář