Ingredience
- vanilkový pudink 5 sáčků
- mléko 1 dávka
- vejce 4 kusy
- cukr 1 sklenice
- prášek do pečiva 1 sáček
- vanilkový cukr 1 sáček
- panák rumu 1 dávka
- citronová kůra 1 dávka
- velké panáky vaječného koňaku 5 dávek
- smetana ke šlehání 1 kus
- ztužovač 1 kus
- zakysaná smetana 1 kus
- jahody na ozdobu 5 kusů
- lístky máty 1 dávka
1.Na bábovkové těsto si smícháme čtyři vanilkové pudinky, vejce, prášek do pečiva, vanilkový cukr, cukr krystal, trošku citronové kůry a olej. Vše smícháme, vlijeme do formy a pečeme tři čtvrtě hodiny na 200 stupňů.
2. Bombardino: Dle návodu si z posledního vanilkového pudinku a mléka připravíme řídký pudink. Pak přilijeme většinu smetany ke šlehání, pět velkých panáků koňaku a prošleháme. Podáváme k porci bábovky, servírované s kopečkem ušlehané smetany, ozdobené jahodou a mátou.
Zdroj: Bombardinová bábovka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bombardinova-babovka [On-line 22.08.2014]
Poslední tip, trik či komentář