reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bombardinová bábovka

Ingredience

  • vanilkový pudink 5 sáčků
  • mléko 1 dávka
  • vejce 4 kusy
  • cukr 1 sklenice
  • prášek do pečiva 1 sáček
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • panák rumu 1 dávka
  • citronová kůra 1 dávka
  • velké panáky vaječného koňaku 5 dávek
  • smetana ke šlehání 1 kus
  • ztužovač 1 kus
  • zakysaná smetana 1 kus
  • jahody na ozdobu 5 kusů
  • lístky máty 1 dávka

1.Na bábovkové těsto si smícháme čtyři vanilkové pudinky, vejce, prášek do pečiva, vanilkový cukr, cukr krystal, trošku citronové kůry a olej. Vše smícháme, vlijeme do formy a pečeme tři čtvrtě hodiny na 200 stupňů.

2. Bombardino: Dle návodu si z posledního vanilkového pudinku a mléka připravíme řídký pudink. Pak přilijeme většinu smetany ke šlehání, pět velkých panáků koňaku a prošleháme. Podáváme k porci bábovky, servírované s kopečkem ušlehané smetany, ozdobené jahodou a mátou.

Zdroj: Bombardinová bábovka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bombardinova-babovka [On-line 22.08.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.