reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šašlik s bramborem

Ingredience

  • vepřové maso 1 kg

marináda:

  • olej 100 ml
  • voda 100 ml
  • koření na šašlik 1 dávka
  • cibule 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka

zapečené brambory:

  • brambory 1 kg
  • smetana ke šlehání 1 kus
  • zakysaná smetana 1 kus
  • česnek 3 stroužky
  • sůl a pepř 1 špetka

lilek abú dhabí:

  • velký lilek 1 kus
  • česnek, prolisovaný 4 stroužky
  • olivový olej 2 lžíce
  • citronová šťáva 1 lžíce
  • sůl 1 lžička
  • lístky máty 1 dávka
  • pepř 1 špetka

1. Vepřové kotlety (krkovici) bez kosti nakrájíme na kostky a naložíme do marinády, kterou jsme si smíchali z vody, oleje, cibule nakrájené na kolečka, originálního koření, pepře (kuličky) a soli. V této marinádě necháme maso odpočívat dva dny. Před grilováním navlékneme na jehly a dáme grilovat na rozpálený gril. Podáváme s různou grilovanou zeleninou a lilkem, který nakrájíme na kolečka a obalíme v pikantní marinádě s česnekem, olivovým olejem, citronovou šťávou, mátou, solí a cukrem a ugrilujeme dozlatova.

2. Hlavní přílohou jsou zapečené brambory. Obě dvě smetany promícháme s částí rozmačkaného česneku a troškou soli. Plátky brambor vršíme a prokládáme smetanou s česnekem, nakonec opepříme a zapečeme do zlatova v troubě v zapékací nádobě.

Zdroj: Šašlik s bramborem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/saslik-s-bramborem [On-line 22.08.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.