- 400 g borůvkového kompotu
- 2 dl červeného vína
- 4 dl vody
- 1 ks celé skořice
- 1 lžíce škrobové moučky (rozmíchat v trošce vody)
- cukr podle potřeby
- 1,3 dl smetany
- 1,3 dl zakysané smetany
Borůvkový kompot vylijeme do hrnce, přidáme vodu, skořici a přivedeme do varu. Přidáme víno a po krátkém povaření zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce vody. Převaříme a přidáme metanu a zakysanou smetanu (trochu si ponecháme na zdobení). Skořici z polévky vyjmeme a vše ponorným mixérem rozmixujeme. Dochutíme cukrem podle chuti.
Takto připravenou polévku dáme vychladit. Při servírování můžeme dozdobit trochou zakysané smetany a několika borůvkami (pokud nejsou čerstvé, můžeme použít mražené, nebo necháme několik borůvek z kompotu stranou).
Poslední tip, trik či komentář