reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Borůvková polévka

 

  • 400 g borůvkového kompotu
  • 2 dl červeného vína
  • 4 dl vody
  • 1 ks celé skořice
  • 1 lžíce škrobové moučky (rozmíchat v trošce vody)
  • cukr podle potřeby
  • 1,3 dl smetany
  • 1,3 dl zakysané smetany

Borůvkový kompot vylijeme do hrnce, přidáme vodu, skořici a přivedeme do varu. Přidáme víno a po krátkém povaření zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce vody. Převaříme a přidáme metanu a zakysanou smetanu (trochu si ponecháme na zdobení). Skořici z polévky vyjmeme a vše ponorným mixérem rozmixujeme. Dochutíme cukrem podle chuti.
Takto připravenou polévku dáme vychladit. Při servírování můžeme dozdobit trochou zakysané smetany a několika borůvkami (pokud nejsou čerstvé, můžeme použít mražené, nebo necháme několik borůvek z kompotu stranou).

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.