Suroviny
- mleté ovesné vločky 200 g
- máslové sušenky 150 g
- máslo 100 g
- mléko 4 lžíce
- cukr 50 g
- lučina 400 g
- tučný tvaroh 100 g
- smetana ke šlehání 400 g
- borůvky 250 g
- cukr 100 g
- citronová šťáva
- želatinový ztužovač
- borůvky na ozdobu 150 g
- vanilkový cukr
Rozdrtíme máslové sušenky v mixéru, přidáme drcené vločky, přidáme mléko a rozpuštěné máslo a vypracujeme v těsto. Dortovou formu o průměru 20 cm vymažeme a vysypeme cukrem a na dno dáme těsto, vložíme do lednice.
Zatímco se nám chladí korpus, vyšleháme si šlehačku (200 ml). Dále rozmixujeme borůvky s cukrem a citronovou šťávou, přidáme lučinu a tvaroh a vyšleháme. Na konec opatrně přidáme již vyšlehanou šlehačku.
Podle návodu si připravíme želatinový ztužovač, který rychle zamícháme do připravené směsi. Nalijeme na korpus a uhladíme, necháme vychladit.
Na ozdobu vyšleháme zbytek šlehačky (200 ml) s vanilkovým cukrem, potřeme jí moučník a cheesecake ozdobíme borůvkami a lístky máty. Dáme přes noc vychladit.
Zdroj: Borůvkový tvarohový dort; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/boruvkovy-tvarohovy-dort [On-line 21.01.2017]
Poslední tip, trik či komentář