Ingredience
- větší brambory 4 kusy
- mrkev 2 kusy
- petržel 1 kus
- kus celeru 1 dávka
- čerstvé nebo mražené houby (lišky, hříbky, kozáci apod.) 100 g
- cibule 2 kusy
- menší pórek 1 kus
- olej 1 dávka
- sádlo 1 dávka
- máslo 1 dávka
- sušená majoránka 1 hrst
- česnek dle chuti 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- petrželová nať 1 dávka
Dvě cibule si orestujeme na oleji lehce do zlatova, přidáme nakrájené brambory, zeleninu, houby. Zarestujeme a zalijeme vařící vodou, osolíme a vaříme do poloměkka. Z mouky a sádla si uděláme tmavší jíšku, kterou přidáme do polévky a ještě chvíli vaříme. Teprve ke konci přidáme majoránku, pepř, česnek dle chuti, můžeme dochutit polévkovým kořením, nakonec přidáme pro chuť a lesk lžíci másla a pokrájenou zelenou petrželku.
Zdroj: Bramboračka s houbami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bramboracka-s-houbami-0 [On-line 23.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář