Ingredience
- vývar z předního hovězího masa 2 l
- mražené lesní houby 1 dávka
- mrkev 1 kus
- malý celer 1 kus
- petržel 1 kus
- pórek 1 kus
- kus másla 1 dávka
- brambory 5 kusů
- česnek 3 stroužky
- sladká paprika 1 lžička
- majoránka 1 lžička
- zelená petržel 2 lžíce
- sůl a pepř 1 špetka
jíška:
- ořech másla 1 dávka
- hladká mouka 2 lžíce
Nejprve si uvaříme silný vývar. Na másle osmažíme nakrájenou kořenovou zeleninu a pórek. Zvlášť si z másla a hladké mouky uděláme jíšku. Zeleninu i jíšku přidáme do vývaru, dobře promícháme, pro barvu přidáme trošku červené papriky, zavaříme též veškeré koření a houby. Nakonec přidáme kousky brambor, uvaříme doměkka a přidáme třený česnek. Dochutíme, ozdobíme trochou posekané petrželky a podáváme ve vydlabaném bochníčku chleba, přikrytém chlebovou pokličkou.
Zdroj: Bramboračka v chlebu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bramboracka-v-chlebu [On-line 30.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář