reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramboračka v chlebu

Ingredience

  • vývar z předního hovězího masa 2 l
  • mražené lesní houby 1 dávka
  • mrkev 1 kus
  • malý celer 1 kus
  • petržel 1 kus
  • pórek 1 kus
  • kus másla 1 dávka
  • brambory 5 kusů
  • česnek 3 stroužky
  • sladká paprika 1 lžička
  • majoránka 1 lžička
  • zelená petržel 2 lžíce
  • sůl a pepř 1 špetka

jíška:

  • ořech másla 1 dávka
  • hladká mouka 2 lžíce

Nejprve si uvaříme silný vývar. Na másle osmažíme nakrájenou kořenovou zeleninu a pórek. Zvlášť si z másla a hladké mouky uděláme jíšku. Zeleninu i jíšku přidáme do vývaru, dobře promícháme, pro barvu přidáme trošku červené papriky, zavaříme též veškeré koření a houby. Nakonec přidáme kousky brambor, uvaříme doměkka a přidáme třený česnek. Dochutíme, ozdobíme trochou posekané petrželky a podáváme ve vydlabaném bochníčku chleba, přikrytém chlebovou pokličkou.

Zdroj: Bramboračka v chlebu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bramboracka-v-chlebu [On-line 30.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.