Ingredience
bramboráčky:
- brambory 1 kg
- menší cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- vejce 1 kus
- majoránka 1 špetka
- drcený kmín 1 špetka
- hladká mouka 3 lžíce
masová směs:
- kuřecí prsíčka 500 g
- vepřová pečeně bez kosti 500 g
- pórek 1 kus
- červená paprika 1 kus
- solamyl 1 lžička
- sójová omáčka 1 lžička
- olej na smažení 3 lžíce
- sůl a pepř 1 špetka
1. Na bramboráčky si nastrouháme brambory, cibuli, česnek. Přidáme vejce, koření a sůl. Zaprášíme moukou a vytvoříme těsto. Na rozehřáté pánvičce s jedlým olejem usmažíme bramboráčky do zlatova (asi pět minut z každé strany) a odkládáme je na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.
2. Masová směs: Nejprve si nakrájíme oba druhy masa. Na oleji nejprve osmažíme pórek a přidáme na nudličky nakrájené vepřové maso. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou papriku a nakrájené kuřecí maso. Dusíme do měkka ve vlastní šťávě. Ke konci zaprášíme solamylem a přidáme sójovou omáčku, povaříme, promícháme a naservírujeme k bramboráčkům.
Zdroj: Bramboráčky s masovým obalem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bramboracky-s-masovym-obalem [On-line 04.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář