reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramboráčky s masovým obalem

Ingredience
bramboráčky:

  • brambory 1 kg
  • menší cibule 1 kus
  • česnek 3 stroužky
  • vejce 1 kus
  • majoránka 1 špetka
  • drcený kmín 1 špetka
  • hladká mouka 3 lžíce

masová směs:

  • kuřecí prsíčka 500 g
  • vepřová pečeně bez kosti 500 g
  • pórek 1 kus
  • červená paprika 1 kus
  • solamyl 1 lžička
  • sójová omáčka 1 lžička
  • olej na smažení 3 lžíce
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Na bramboráčky si nastrouháme brambory, cibuli, česnek. Přidáme vejce, koření a sůl. Zaprášíme moukou a vytvoříme těsto. Na rozehřáté pánvičce s jedlým olejem usmažíme bramboráčky do zlatova (asi pět minut z každé strany) a odkládáme je na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.

2. Masová směs: Nejprve si nakrájíme oba druhy masa. Na oleji nejprve osmažíme pórek a přidáme na nudličky nakrájené vepřové maso. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou papriku a nakrájené kuřecí maso. Dusíme do měkka ve vlastní šťávě. Ke konci zaprášíme solamylem a přidáme sójovou omáčku, povaříme, promícháme a naservírujeme k bramboráčkům.

Zdroj: Bramboráčky s masovým obalem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bramboracky-s-masovym-obalem [On-line 04.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.