Suroviny:
- cca 600 g brambor
- 150 g anglické slaniny
- máslo
- 1 cibule
- zakysaná smetana
- citronová šťáva
- dijonská hořčice
- salátová okurka
- rajče
- sůl, pepř
- olivový olej
- rozmarýn, tymián
Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na plátky. Odřezky slaniny orestujeme v pánvi na olivovém oleji, přidáme nasekanou šalotku a dva stroužky česneku. Přidáme brambory a nasekaný rozmarýn. Dochutíme solí a pepřem a krátce orestujeme. Formičku vymažeme máslem a vyložíme jí plátky slaniny tak, aby přesahovaly přes okraj formy. Dovnitř dáme bramborovou směs a zavřeme je přesahující slaninou. Dáme do trouby předehřáté na 190 °C na 10 – 12 minut.
Mezitím připravíme jednoduchý dresing ze zakysané smetany, kapky citronu, lžíce dijonské hořčice. Ochutíme solí a pepřem a promícháme.
Stihneme také připravit salátek – salátovou okurku nakrájíme na kostičky, stejně tak rajče. Promícháme spolu a ochutíme olivovým olejem, solí a pepřem.
Galetku servírujeme s dresingem a minisalátkem.
Zdroj: Bramborová galetka se slaninou; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/ted-vari-sef-recepty-ze-2-dilu [On-line 29.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář