reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborová galetka se slaninou

Suroviny:

  • cca 600 g brambor
  • 150 g anglické slaniny
  • máslo
  • 1 cibule
  • zakysaná smetana
  • citronová šťáva
  • dijonská hořčice
  • salátová okurka
  • rajče
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • rozmarýn, tymián

Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na plátky. Odřezky slaniny orestujeme v pánvi na olivovém oleji, přidáme nasekanou šalotku a dva stroužky česneku. Přidáme brambory a nasekaný rozmarýn. Dochutíme solí a pepřem a krátce orestujeme. Formičku vymažeme máslem a vyložíme jí plátky slaniny tak, aby přesahovaly přes okraj formy. Dovnitř dáme bramborovou směs a zavřeme je přesahující slaninou. Dáme do trouby předehřáté na 190 °C na 10 – 12 minut.

Mezitím připravíme jednoduchý dresing ze zakysané smetany, kapky citronu, lžíce dijonské hořčice. Ochutíme solí a pepřem a promícháme.

Stihneme také připravit salátek – salátovou okurku nakrájíme na kostičky, stejně tak rajče. Promícháme spolu a ochutíme olivovým olejem, solí a pepřem.

Galetku servírujeme s dresingem a minisalátkem.

Zdroj: Bramborová galetka se slaninou; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/ted-vari-sef-recepty-ze-2-dilu [On-line 29.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.