Ingredience
- větší brambory 5 kusů
- mrkev 2 kusy
- petržel 1 kus
- kousek celeru 1 dávka
- lesní houby (sušené dáme na hodinu namočit) 1 hrst
- majoránka 1 špetka
- mouka 100 g
- větší cibule 1 kus
- česnek 4 stroužky
- sádlo nebo olej 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
Na velké lžíci sádla osmahneme cibulku a zalijeme ji vodou, přidáme nakrájenou zeleninu a houby, pokud byly sušené, tak i s vodou. Přidáme hrst majoránky, špetku pepře, dva vymačkané stroužky česneku a necháme vařit zhruba tři čtvrtě hodiny. Nakonec přidáme zbylé dva drcené česneky. Z části mouky si uděláme jíšku, kterou zahustíme polévku, druhou část mouky smícháme s vajíčkem a vodou na hustou kaši, z níž tvoříme nočky. Za občasného míchání vaříme ještě deset minut, dochutíme a je hotovo.
Zdroj: Bramborová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bramborova-polevka[On-line 05.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář