reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Telecí líčka, bramborové pyré

Ingredience

  • telecí líčka 1500 g
  • kvalitní červené víno 1 láhev
  • mrkev 1 kus
  • kořenová petržel 1 kus
  • olej nebo sádlo 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

na kaši:

  • brambory 1 kg
  • máslo 100 g
  • smetana ke šlehání 33% 1 kus
  • sůl 1 špetka

na zeleninu julienne:

  • mrkev 2 kusy
  • petržel 2 kusy
  • sůl a pepř 1 špetka
  • kus másla 1 dávka

1. Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky, zprudka orestujeme na omastku a zalijeme celou láhví dobrého vína. Nyní necháme lehce probublávat 4,5 až pět hodin, dokud se maso nerozpadá a víno nezredukuje. Poté maso vyndáme a do zbylého výpeku nastrouháme mrkev a petržel a necháme krátce rozvařit, podle potřeby můžeme zahustit moukou. Omáčku dochutíme, můžeme zjemnit kouskem másla.

2. Do uvařených scezených brambor přidáme změklé máslo, sůl, smetanu a umixujeme do hladka.

3. Julienne si připravíme tak, že nakrájíme mrkev a celer na velice tenké vlasové proužky a zprudka orestujeme na másle. Zeleninu klademe na maso jako ozdobu.

Zdroj: Telecí líčka, bramborové pyré; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/teleci-licka-bramborove-pyre [On-line 05.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.