reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jahodový páj

Ingredience

  • bebe sušenky 250 g
  • máslo 150 g
  • mascarpone 300 g
  • moučkový cukr 80 g
  • vanilkové aroma 1 lžička
  • smetana ke šlehání 250 ml
  • červené dortové želé 1 balení
  • jahody 1 dávka
  • mandlové lupínky 1 dávka

Kuchyňským robotem nejprve rozdrťte sušenky na větší drobky. Přidejte k nim změklé máslo a zpracujte na hmotu. Tu rovnoměrně rozprostřete do kulaté dortové formy. Mascarpone, vanilkové aroma a moučkový cukr utřete do hladkého krému. Ze smetany ušlehejte šlehačku a vmíchejte ji do krému. Připravenou náplň rozetřete stěrkou na hmotu ve formě a dejte ji asi na hodinu do ledničky. Po hodině ztuhlý dortový základ vyndejte a poklaďte nakrájeným ovocem. Podle návodu na obalu si připravte dortové želé a polijte jím jahody. Dort dejte minimálně na tři hodiny ztuhnout do ledničky. Když moučník vyjmeme z formy, stěny kolem dokola obalíme mandlovými lupínky.

Zdroj: Jahodový páj; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jahodovy-paj [On-line 05.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.