Ingredience
- sušené houby 3 hrsti
- máslo 50 g
- hladká mouka 7 lžic
- menší mrkev 1 kus
- kousek petržele 1 dávka
- kousek celeru 1 dávka
- zeleninový bujon 1 kostka
- oloupané brambory 500 g
- česnek 2 stroužky
- malá cibule 1 kus
- špek 40 g
- půl lžičky kmínu 1 dávka
- čtvrt lžičky pepře 1 dávka
- sůl podle chuti 1 dávka
Nakrájím si brambory, mrkev, petržel a celer na kostičky a zeleninu dám do studené vody se zeleninovým bujónem a vařím, dokud nezměkne. Zvlášť si udělám světlou jíšku z kousku másla a hladké mouky a tím polévku zahustím. Do polévky přidám ještě sušené houby, které si tak na hodinku předem namočím do vody.Vše společně provařím,dochutím kmínem, solí,pepřem, drceným česnekem, popřípadě podravkou. Nakonec si rozškvařím špek s pokrájenou cibulkou, kterým už skoro hotovou polévku přeleju. Promíchám a podávám.
Zdroj: Bramborová polévkam; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bramborova-polevka-0 [On-line 28.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář