reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jehněčí špíz

Ingredience

  • jehněčí maso (nejlépe z kýty) 500 g
  • mléko 20 ml
  • olivový olej 3 lžíce
  • cibule 2 kusy
  • klobásy 2 kusy
  • špek 150 g
  • mrkev 2 kusy
  • česnek dle chuti 1 dávka
  • rozmarýn 1 dávka
  • brambory 1 kg
  • cibule 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka

Z mléka, oleje, strouhané cibule, soli a pepře umícháme marinádu, do které vložíme na kostky nakrájené maso a necháme je do druhého dne v chladu rozležet. Hodinu před přípravou maso vyjmeme z lednice a v pokojové teplotě necháme odstát. Připravíme si jehly, na které střídavě napichujeme kousky cibule a špeku, kolečka klobásy a mrkve. Rožníme nejlépe na venkovním grilu 30-60 minut. Ke špízům, které můžeme také upéct v troubě, chutnají uvařené mačkané brambory, rozšťouchané s cibulkou, nebo pečivo.

Zdroj: Jehněčí špíz; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jehneci-spiz [On-line 28.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.