reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Jablečný a tvarohový štrúdlík

Ingredience

  • listové těsto 1 balení
  • vejce 2 kusy
  • tučný tvaroh 1 kus
  • skořice 1 lžička
  • skořicový cukr 1 sáček
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • jablka 3 kusy
  • moučkový cukr dle potřeby 1 dávka

Listové těsto necháme rozmrazit.Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nastrouháme. Troubu předehřejeme na 200stupňů (horkovzdušnou na 180 stupňů).Rozmražené těsto rozpůlíme a z každé části postupně rozválíme plát.Tento plát posypeme strouhankou nebo drcenými piškoty a rovnoměrně rozložíme polovinu jablek. Rozšleháme vajíčko a potřeme ním okraje těsta. Potom ho zavineme. Malé záviny položíme na plech, vyložený pečicím papírem a potřeme zbylým vajíčkem.Dáme péct do rozehřáté trouby na 30 minut. Kromě jablečné můžeme udělat i oslazenou tvarohovou náplň. Upečené štrůdly necháme vychladnout a před podáváním je posypeme moučkovým cukrem. Servírujeme s dobrou zmrzlinou a kvalitní domácí šlehačkou.

Zdroj: Jablečný a tvarohový štrúdlík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jablecny-tvarohovy-strudlik  [On-line 28.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.