reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborová roláda plněná mletým masem a zelím

6−8 porcí

Netradiční roláda zpestří váš kulinářský repertoár. A salát z čerstvé zeleninky celý pokrm pěkně osvěží.

Bramborové těsto

  • 600 g brambor vařených ve slupce
  • 200 g hrubé mouky
  • 150 g krupičky
  • 1 vejce
  • sůl

Cibuli nakrájenou na drobné kostičky orestujeme na sádle dozlatova. Přidáme mleté maso, koření a zarestujeme, vmícháme scezené zelí, podlijeme pivem a dusíme doměkka. Na závěr přidáme sekanou petrželku a hotovou směs necháme zchladnout.

Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s uvedenými ingrediencemi.

Těsto rozválíme na plát cca 5 mm silný. Ten položíme na pečicí papír a poklademe rovnoměrně masovou směsí. Zarolujeme a utáhneme. Můžeme ještě zabalit do alobalu. Vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme alespoň 40 minut. Poté vyjmeme, rozbalíme, potřeme sádlem a ještě dopečeme dozlatova.

Náplň

  • 1 cibule
  • 60 g sádla
  • 400 g mletého masa (směs hovězí a vepřové)
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička drceného divokého koření
  • 200 g kysaného zelí
  • hrst petrželky
  • 1 dl světlého piva 10°

Mrkvový salát

  • 4 mrkve
  • 2 lžíce cukru
  • citrónová šťáva
  • špetka citrónové kůry
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • 2 lžíce oleje
  • mletý pepř
  • sůl

Mrkev nastrouháme nahrubo, smícháme s ostatními ingrediencemi.

Zdroj: Bramborová roláda plněná mletým masem a zelím; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1043 [On-line 16.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.