6−8 porcí
Netradiční roláda zpestří váš kulinářský repertoár. A salát z čerstvé zeleninky celý pokrm pěkně osvěží.
Bramborové těsto
- 600 g brambor vařených ve slupce
- 200 g hrubé mouky
- 150 g krupičky
- 1 vejce
- sůl
Cibuli nakrájenou na drobné kostičky orestujeme na sádle dozlatova. Přidáme mleté maso, koření a zarestujeme, vmícháme scezené zelí, podlijeme pivem a dusíme doměkka. Na závěr přidáme sekanou petrželku a hotovou směs necháme zchladnout.
Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s uvedenými ingrediencemi.
Těsto rozválíme na plát cca 5 mm silný. Ten položíme na pečicí papír a poklademe rovnoměrně masovou směsí. Zarolujeme a utáhneme. Můžeme ještě zabalit do alobalu. Vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme alespoň 40 minut. Poté vyjmeme, rozbalíme, potřeme sádlem a ještě dopečeme dozlatova.
Náplň
- 1 cibule
- 60 g sádla
- 400 g mletého masa (směs hovězí a vepřové)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička drceného divokého koření
- 200 g kysaného zelí
- hrst petrželky
- 1 dl světlého piva 10°
Mrkvový salát
- 4 mrkve
- 2 lžíce cukru
- citrónová šťáva
- špetka citrónové kůry
- 2 lžíce strouhaného křenu
- 2 lžíce oleje
- mletý pepř
- sůl
Mrkev nastrouháme nahrubo, smícháme s ostatními ingrediencemi.
Zdroj: Bramborová roláda plněná mletým masem a zelím; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1043 [On-line 16.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář