reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborové nudle se švestkovou omáčkou

  • 6 brambor
  • 1/2 kg švestek
  • sklenice červeného vína
  • 1 šálek cukru
  • 1 lžíce bramborové moučky
  • 10 lžic polohrubé moučky
  • 1 vejce
  • 2 hřebíčky
  • skořicová tyčka
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička mleté skořice s cukrem

Švestky vypeckujeme, vložíme do hrnce, posypeme cukrem, přidáme hřebíček, skořici a zalijeme červeným vínem. Necháme asi pět minut vařit. Vařené brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, mouku, bramborovou moučku a sůl. Na posypaném vále vypracujeme těsto, ze kterého utvoříme dlouhé hubené válečky, které nakrájíme na asi čtyři centimetry dlouhé nudle. Dáme je do vroucí vody a počkáme, až vyplavou nahoru. Vyndáme je, necháme okapat a upečeme na másle dozlatova. Na konci posypeme cukrem se skořicí. Podáváme s připravenou švestkovou omáčkou.

Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/bramborove-nudle-se-svestkovou-omackou.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.