- 6 brambor
- 1/2 kg švestek
- sklenice červeného vína
- 1 šálek cukru
- 1 lžíce bramborové moučky
- 10 lžic polohrubé moučky
- 1 vejce
- 2 hřebíčky
- skořicová tyčka
- 1 lžička soli
- 2 lžíce másla
- 1 lžička mleté skořice s cukrem
Švestky vypeckujeme, vložíme do hrnce, posypeme cukrem, přidáme hřebíček, skořici a zalijeme červeným vínem. Necháme asi pět minut vařit. Vařené brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, mouku, bramborovou moučku a sůl. Na posypaném vále vypracujeme těsto, ze kterého utvoříme dlouhé hubené válečky, které nakrájíme na asi čtyři centimetry dlouhé nudle. Dáme je do vroucí vody a počkáme, až vyplavou nahoru. Vyndáme je, necháme okapat a upečeme na másle dozlatova. Na konci posypeme cukrem se skořicí. Podáváme s připravenou švestkovou omáčkou.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/bramborove-nudle-se-svestkovou-omackou.html
Poslední tip, trik či komentář