Placičky
- 8 brambor,
- 1 cibule,
- 3 stroužky česneku,
- sůl,
- 3 vejce,
- 3 lžíce strouhanky,
- 3 lžíce polohrubé mouky,
- l lžička koření na bramboráky,
- olej na smažení,
- 1 lžíce hladké mouky,
- 200 ml vývaru nebo vody
Plátky masa
- 1 kg vepřové pečeně,
- sůl,
- pepř,
- drcený kmín,
- 3 lžíce oleje
Na placičky si nastrouháme brambory, hmotu osolíme a necháme stát, aby brambory pustily vodu, kterou pak vymačkáme. Těsto okořeníme, přidáme mouku, strouhanku, vejce, vše smícháme a na dostatečném množství oleje usmažíme v lívanečníku po obou stranách dozlatova placičky.
Ochucené maso naložíme aspoň na dvě hodiny do oleje a těsně před podáváním je v horkém oleji orestujeme dva minuty po každé straně.
Do výpeku na pánvi nasypeme hladkou mouku, zalijeme ji vývarem nebo vodou a vyšleháme hladkou omáčku. Maso a bramborové placky na sebe vrstvíme – 3 placičky a 3 plátky masa na porci – nahoře ozdobíme větvičkou čerstvé majoránky a kolem porce nalijeme omáčku.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bramborove-placicky [On-line 22.2.2012]
Poslední tip, trik či komentář