Ingredience:
- 700 g brambor
- 400 g kysaného bílého zelí
- 100 g hladké mouky
- 3 vejce
- 3 stroužky česneku
- majoránka
- mletý pepř
- sůl
- sádlo na opečení
- švestková povidla na potření
Oškrábané brambory nastrouháme, česnek utřeme se solí, pokrájíme zelí a vše smícháme dohromady s vejcem a moukou, ochutíme majoránkou a mletým pepřem.
Bramboráky pečeme na sádle z obou stran dozlatova, klademe na savý papír a potíráme povidly.
Zdroj: Bramborové zelňáky s povidly; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1348-bramborove-zelnaky-s-povidly/ [On-line 16.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář