Suroviny
- brambory 600 g
- celer
- petržel
- mrkev
- smetana ke šlehání 200 ml
- vývar
- plátky slaniny
- extra panenský olivový olej
- nasekaná petrželka 2 lžíce
- sůl
- pepř
Zeleninu omyjeme, oloupeme, nakrájíme na menší kostičky a v hrnci osmahneme. Zalijeme vývarem, osolíme a uvaříme doměkka. Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixerem, přidáme smetanu, dochutíme solí a pepřem, necháme projít varem a odstavíme z ohně. Hotovou polévku ozdobíme slaninovým chipsem a petrželkovým olejem.
Slaninový chips: Plátky slaniny dáme na pánvičku a pomalu opékáme tak, aby se ze slaniny vypekl tuk a zůstala pěkně křupavá. Slaninu na konci dáme na ubrousek, ať se vsákne přebytečný tuk.
Petrželkový olej: Zelnou petržel rozetřeme v hmoždíři a smícháme s olivovým olejem.
Zdroj: Bramborový krém se slaninovým chipsem a petrželkovým olejem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bramborovy-krem-se-slaninovym-chipsem-petrzelkovym-olejem [On-line 28.01.2017]
Poslední tip, trik či komentář