Hovězí na víně Barolo
(4 porce)
- 1 kg předního hovězího kloboučku
- lahev červeného vína Barolo
- cibule
- řapíkatý celer
- mrkev
- ½ paličky česneku
- bobkový list
- rozmarýn
- hřebíček
- celá skořice
- mouka na obalení
- olej extra virgin
- celý pepř
- sůl
Maso v celku den předem namarinujeme v míse se zeleninou (mrkev, celer a cibule na větší kusy) a s vínem, přidáme bobkový list, celou skořici, hřebíček a pár kuliček pepře, rozmarýn a půl paličky česneku.
Druhý den maso vyjmeme z marinády, osušíme ubrouskem. Zlehka ho obalíme v hladké mouce a orestujeme na olivovém oleji. Jakmile se zatáhne, osolíme a přidáme zeleninu z marinády. Česnek a celou skořici odstraníme. Po chvíli přilijeme víno z marinády a necháme vše na jemný plamínek a pod pokličkou dusit alespoň 3 hodiny. Omáčku propasírujeme, zredukujeme a můžeme podávat.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Brasato-al-Barolo/
Poslední tip, trik či komentář