reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Brasato al Barolo

Hovězí na víně Barolo

(4 porce)

  • 1 kg předního hovězího kloboučku
  • lahev červeného vína Barolo
  • cibule
  • řapíkatý celer
  • mrkev
  • ½ paličky česneku
  • bobkový list
  • rozmarýn
  • hřebíček
  • celá skořice
  • mouka na obalení
  • olej extra virgin
  • celý pepř
  • sůl

Maso v celku den předem namarinujeme v míse se zeleninou (mrkev, celer a cibule na větší kusy) a s vínem, přidáme bobkový list, celou skořici, hřebíček a pár kuliček pepře, rozmarýn a půl paličky česneku.
Druhý den maso vyjmeme z marinády, osušíme ubrouskem. Zlehka ho obalíme v hladké mouce a orestujeme na olivovém oleji. Jakmile se zatáhne, osolíme a přidáme zeleninu z marinády. Česnek a celou skořici odstraníme. Po chvíli přilijeme víno z marinády a necháme vše na jemný plamínek a pod pokličkou dusit alespoň 3 hodiny. Omáčku propasírujeme, zredukujeme a můžeme podávat.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Brasato-al-Barolo/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.