reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bratislavské rohlíčky s tvarohem a ořechy

Těsto:

  • 35 dkg hladké mouky
  • 20 dkg margarinu
  • 7 polévkových lžic zakysané smetany
  • 1 polévková lžíce práškového cukru
  • 1 vaječný žloutek

Náplň:

  • 15 dkg polotučného tvarohu
  • 1 polévková lžíce práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • rozinky
  • 1 vaječný žloutek
  • 10 dkg mletých vlašských ořechů
  • 2 dl teplého mléka
  • 1 polévková lžíce práškového cukru
  • rumové aroma

Mouku důkladně smícháme s margarinem, zakysanou smetanou, cukrem, vaječným žloutkem a špetkou soli a uhněteme si středně tvrdé těsto. Při hnětení několikrát těsto posypeme moukou. Když máme těsto hotové, necháme je půl hodiny odpočívat.

Tuto dobu využijeme k přípravě náplně; předepsané ingredience smícháme v množství a poměru podle individuální chuti a uděláme z nich homogenní hmotu.

Těsto potom na pomoučeném válu vyválíme do obdélníkového tvaru, a to tak, aby bylo silné zhruba půl centimetru. Okraje zarovnáme nožem a pak těsto rozkrájíme asi na dvanáct menších, ale stejně velkých obdélníků. Na okrajích je potřeme vajíčkem, které nám pomůže jednotlivé kousky pečiva slepit, až do nich dáme náplň.

Naplněné těsto svineme, dáme mu tvar rohlíčku, a hotové rohlíčky pak vložíme do pekáče vymazaného sádlem.

Na povrchu a po stranách potřeme rohlíčky vajíčkem a pečeme je 15 minut při teplotě 180 °C. Před podáváním posypeme práškovým cukrem.

Zdroj: TV paprika Chuti monarchie http://tvpaprika.hu/cs/node/3815

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.