reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Brněnské vepřové hradby a „princezničky“

  • 5 plátků vepřové krkovičky (cca po 200 g),
  • 5 plátků anglické slaniny,
  • 150 g šunky,
  • 2 větší červené papriky,
  • 4 lžíce plnotučné hořčice,
  • sůl,
  • mletý pepř,
  • 10 větších brambor,
  • 2 vejce,
  • 300 ml mléka,
  • 100 g másla,
  • hladká mouka,
  • olej na smažení.

Krkovičku naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Na maso dáme plátek anglické slaniny, na ni navršíme na nudličky nakrájenou šunku a papriku. Zabalíme, naskládáme do vymaštěného pekáčku a v troubě při 180 stupních upečeme. Průběžně jemně podléváme vývarem. Podáváme šikmo překrojené, aby byla vidět mozaika.

„Princezničky“ připravíme tak, že z brambor, mléka, soli a másla uděláme bramborovou kaši. Necháme ji trochu vychladnout, vmícháme do ní vejce a na zahuštění trochu mouky. Z této hmoty tvořítkem děláme pusinky a smažíme je v oleji.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/brnenske-veprove-hradby-princeznicky [On-line 7.2.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.