- 5 plátků vepřové krkovičky (cca po 200 g),
- 5 plátků anglické slaniny,
- 150 g šunky,
- 2 větší červené papriky,
- 4 lžíce plnotučné hořčice,
- sůl,
- mletý pepř,
- 10 větších brambor,
- 2 vejce,
- 300 ml mléka,
- 100 g másla,
- hladká mouka,
- olej na smažení.
Krkovičku naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Na maso dáme plátek anglické slaniny, na ni navršíme na nudličky nakrájenou šunku a papriku. Zabalíme, naskládáme do vymaštěného pekáčku a v troubě při 180 stupních upečeme. Průběžně jemně podléváme vývarem. Podáváme šikmo překrojené, aby byla vidět mozaika.
„Princezničky“ připravíme tak, že z brambor, mléka, soli a másla uděláme bramborovou kaši. Necháme ji trochu vychladnout, vmícháme do ní vejce a na zahuštění trochu mouky. Z této hmoty tvořítkem děláme pusinky a smažíme je v oleji.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/brnenske-veprove-hradby-princeznicky [On-line 7.2.2012]
Poslední tip, trik či komentář