Ingredience pro přípravu receptu:
Brownies
- 225 g – kvalitní hořká čokoláda (s obsahem 70% kakaa)
- 200 g – moučkový cukr
- 150 g – mleté mandle
- 100 g – vlašské ořechy (čerstvě nastrouhaný)
- 225 g – máslo
- 3 kusy – vejce
- 1 kus – vanilkový lusk
Poleva
- 75 g – kvalitní hořká čokoláda (s obsahem 70% kakaa)
- 125 ml – tučná smetana
- 2 lžíce – mleté kakaa
- javorový sirup (čerstvě nastrouhaný)
Nejprve připravíme těsto, v rendlíku dáme máslo a kvalitní hořkou čokoládu a necháme rozpusit ve vodní lázni.
Mezitím v druhém rendlíku přivedeme smetanu k varu. Rozřízneme vanilkový lusk. Nasekáme nahrubo hrst vlašských ořechů.
Čokoládu nalámeme do mysky, přidáme lžíci kakaa a lžíci javorového sirupu nebo medu. Zalijeme horkou smetanou a necháme vše rozpustit.
Předehreme troubu na 180°C.
Čokoládu rozpuštěnou s máslem necháme trochu schladnout a nalijeme do mísy a přidáme vejce. Přidáme mandlovou mouku (najemno namleté mandle), moučkový cukr, sekané ořechy a vanilková semínka. Celou směs pořádně zamícháme a přelijeme do pečící formy, kterou není zapotřebí vymazávat.
Pečeme v troubě cca. 20 – 25 minut tak, aby se browniew zatáhli na povrchu a uvnitř zůstali syrové.
Zdroj: Brownies s čokoládovou polevou; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/brownies-s-cokoladovou-polevou.html [On-line 25.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář