reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bruschetta

Ingredience

  • keříková rajčata 400 g
  • lístky čerstvé bazalky 10 kusů
  • lžíce olivového oleje 2 kusy
  • balsamico krém 1 dávka
  • sůl 1 lžička
  • parmazán nastrouhaný 1 dávka
  • pepř 1 špetka
  • bageta k podávání 1 kus

na bylinkové máslo:

  • máslo 200 g
  • stroužek česneku 1 kus
  • lžíce koření na bylinkové máslo 1 kus

na bagety:

  • hladká mouka 400 g
  • sušené droždí 1 kus
  • sůl 2 lžičky
  • ocet 1 lžíce
  • sušený česnek 1 lžička

Rajčata nakrájíme na co nejmenší kostičky (možno lehce rozmixovat), hned přidáme sůl a necháme odležet. Po čtvrt hodině slijeme přebytečnou vodu.

Mezitím nakrájíme na co nejmenší kousky čerstvou bazalku a přidáme včetně olivového oleje mletý pepř dle chuti.

Na těsto na bagety si nejprve polovinu kvasnic rozmícháme ve vlažném mléce a asi minutu mícháme těsto (popř. přidáme trochu vody), které necháme hodinu kynout. Poté vytvarujeme asi 2–3 bagety, které pečeme přibližně 40 minut na 180 stupňů. Před vložením přidáme do trouby sklenici vody.

Hotové a vychladlé bagety nakrájíme a potřeme bylinkovým máslem, které jsme si umíchali z uvedených surovin. Před podáváním vložíme na minutu do rozpálené trouby, křupavé bagetky pak namažeme pomazánkou z rajčat.

Servírujeme tři kusy na jeden talíř, posypeme parmazánem a polijeme balzamikem. Porci ozdobíme listem bazalky a ihned podáváme, aby bageta nenasákla vodu a nebyla pak blátivá.

Zdroj: Bruschetta; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bruschetta-0 [On-line 09.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.