reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bruschetta

Ingredience

  • rajčata 500 g
  • čerstvě mletý barevný pepř 1 špetka
  • hrubá mořská sůl 1 špetka
  • olivový olej extra panenský 1 dávka
  • česnek 5 stroužků
  • lístky čerstvé bazalky 1 dávka
  • velká ciabatta 1 kus
  • mozzarella 1 kus

1. Rozpálíme pánev a na olivovém oleji orestujeme tři stroužky česneku. Poté odstavíme a v česnekovém oleji namáčíme z jedné strany plátky nakrájené ciabatty. Takto připravené pečivo vložíme na plech s pečicím papírem a pečeme asi pět minut při 200 stupních. Nebo česnek vyndáme, na česnekovém oleji plátky veky po obou stranách osmažíme a dáme odsát na papír.

2. Rajčata nakrájíme hodně nadrobno. Zakápneme je olivovým olejem a dochutíme pepřem, solí, dvěma stroužky prolisovaného česneku a najemno nasekanou čerstvou bazalkou. Vše promícháme. Směsí potíráme opečené ciabatty. Dle chuti můžeme tousty zapéct s plátky mozzarelly, případně sýrem bruschettu jen obložit.

Zdroj: Bruschetta; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bruschetta-2 [On-line 06.10.2013]

 

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.