Ingredience
- chleba, veka nebo jiné pečivo 5 kusů
- rajčata 12 kusů
- čerstvá bazalka 1 dávka
- sůl a pepř dle chuti 1 dávka
- olivový olej 1 kapka
- hoblinky parmazánu 1 dávka
Rajčata si nařízneme a spaříme. Oloupeme a nakrájíme je na malé kostičky. Pokud jsou rajčata velká, tak odstraníme i semínka. Dáme je do menší mísy a přidáme nasekané lístečky čerstvé bazalky, prolisovaný česnek, sůl, pepř a zakápneme olivovým olejem. Posypeme hoblinkami parmazánu. Dle italského originálu chutná tento předkrm nejlépe, když pečivo je teplé a rajčatová směs studená.
Zdroj: Bruschetta; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bruschetta [On-line 28.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář