Suroviny
Bruschetta:
- rajčata 4 ks
- bazalka
- ocet balsamico
- olivový olej
- bageta
Caprese:
- mozzarella 2-3 ks
- rajčata 5 ks
- bazalka
- olivový olej
Bagetu nakrájíme na 1,5cm široké plátky, které opečeme na olivovém oleji. Rajčata nakrájíme na plátky a nasucho opečeme. Poté je pokrájíme a dochutíme nasekanou bazalkou, olivovým olejem, balsamikem, solí a pepřem. Natřeme na opečenou bagetu a ozdobíme bazalkovými lístky.
Rajčata a mozzarellu nakrájíme na kolečka, poklademe na talíř a pokapeme olivovým olejem a ozdobíme bazalkou. Kdo chce, může si do salátu ještě přidat jedno zralé avokádo, čímž se předkrm posune blíže k Mexiku. Jídlo podáváme s bruschettou.
Zdroj: Bruschetta al pomodoro se salátem caprese; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bruschetta-al-pomodoro-se-salatem-caprese [On-line 29.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář