- 5 středně velkých brambor
- 200 g bryndzy
- 1 vejce
- 2 dl mléka
- 1 a ½ l vody
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl, kmín, hrubá mouka
Dáme vařit vodu a do vroucí vložíme celou oloupanou cibuli, česnek, špetku soli a kmín. Povaříme 5 minut a přidáme na kostičky nakrájené brambory. Než se uvaří doměkka, rozmícháme bryndzu v mléce a připravíme si těstíčko na škubánky: do misky na rozklepnuté vajíčko přidáváme mouku s trochou soli až vznikne hustší těstíčko. Drobné škubánky pak trháme do vroucí polévky, necháme 7 minut povařit a přidáme rozmíchanou bryndzu, po 3 minutách můžeme podávat. Rychlá a chutná polévka neobsahuje mnoho tuku.
Poslední tip, trik či komentář