reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

BRYNDZOVÁ POLÉVKA „DEMI-KÁT“

 

  • 5 středně velkých brambor
  • 200 g bryndzy
  • 1 vejce
  • 2 dl mléka
  • 1 a ½ l vody
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, kmín, hrubá mouka

Dáme vařit vodu a do vroucí vložíme celou oloupanou cibuli, česnek, špetku soli a kmín. Povaříme 5 minut a přidáme na kostičky nakrájené brambory. Než se uvaří doměkka, rozmícháme bryndzu v mléce a připravíme si těstíčko na škubánky: do misky na rozklepnuté vajíčko přidáváme mouku s trochou soli až vznikne hustší těstíčko. Drobné škubánky pak trháme do vroucí polévky, necháme 7 minut povařit a přidáme rozmíchanou bryndzu, po 3 minutách můžeme podávat. Rychlá a chutná polévka neobsahuje mnoho tuku.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.