reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bucatini alla carbonara

Suroviny

  • bucatini
  • žloutky 5 ks
  • nastrouhaný parmazán 100 g
  • sůl
  • pepř
  • panchetta 15 plátků
  • guanciale 5 plátků

Bucatini uvaříme ještě méně než al dente (hodně vody, voda musí být slaná jako mořská), mezitím si na trošce olivového oleje osmahneme oba druhy slaniny. V misce si smícháme parmazán, žloutky, trochu vody z těstovin (půl naběračky) a rozmícháme. K opečené slanině (nesmí být hnědá!) rovnou z hrnce (necedíme!) přendáme těstoviny, přidáme trochu vody z těstovin, promícháme a sundáme z ohně. Vlijeme připravenou směs a mícháme, dokud se nám nevytvoří emulze. (Pozor! Pánev nesmí být moc rozpálená, jinak se vejce srazí!)

Podáváme zamotané do hnízd, s čerstvě nastrouhaným parmazánem.

Zdroj: Bucatini alla carbonara; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bucatini-alla-carbonara  [On-line 12.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.