Suroviny
- bucatini
- žloutky 5 ks
- nastrouhaný parmazán 100 g
- sůl
- pepř
- panchetta 15 plátků
- guanciale 5 plátků
Bucatini uvaříme ještě méně než al dente (hodně vody, voda musí být slaná jako mořská), mezitím si na trošce olivového oleje osmahneme oba druhy slaniny. V misce si smícháme parmazán, žloutky, trochu vody z těstovin (půl naběračky) a rozmícháme. K opečené slanině (nesmí být hnědá!) rovnou z hrnce (necedíme!) přendáme těstoviny, přidáme trochu vody z těstovin, promícháme a sundáme z ohně. Vlijeme připravenou směs a mícháme, dokud se nám nevytvoří emulze. (Pozor! Pánev nesmí být moc rozpálená, jinak se vejce srazí!)
Podáváme zamotané do hnízd, s čerstvě nastrouhaným parmazánem.
Zdroj: Bucatini alla carbonara; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bucatini-alla-carbonara [On-line 12.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář