- 1 kg bůčku,
- 6 cibulí,
- 4 stroužky česneku,
- 2 lžíce sádla,
- 1 lžíce hořčice,
- kmín, sůl
Příloha
- 0,5 kg zelí,
- 0,5 kg vařených brambor,
- petrželka na ozdobu,
- sůl
Na pánvi na sádle opečeme 6 pokrájených cibulí, osolíme, přidáme drcený česnek, kmín, hořčici.
Bůček nařežeme na pruhy, stočíme a naplníme směsí cibule. Spíchneme špejlí. Dáme do pekáče kůží dolů, pokmínujeme, podlijeme vodou a pečeme v troubě na 200 °C 1 hodinu (po 20 min otočíme).
Brambory scedíme, rozmačkáme, přidáme propláchnuté zelí a smícháme. Na talíři ozdo-bíme petrželkou.
Zdroj: V kuchyni s moderátorem Petrem Suchoněm; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/v-kuchyni-s-moderatorem-petrem-suchonem.html [On-line 7.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář