Suroviny
- mletá hovězí plec 500 g
- hovězí ořez 500 g
- slanina 4 plátky
- červená cibule 4 kusy
- víno 500 ml
- hnědý cukr 2 lžíce
- housky na hamburgery 4 kusy
- kozí sýr 4 plátky
- rajče 4 plátky
- panenský olivový olej
- med
- bylinkové máslo 100 g
- ledová sodovka
- hlávkový salát
Na dip:
- tvarohový sýr
- česnek
- pažitka
- sůl
- pepř
Klínky cibule zalijte vínem, přidejte cukr a med a pozvolna svařte do konzistence marmelády.
Mleté maso zpracujte s ledovou sodovkou, solí a pepřem, vytvarujte placičky a opečte je. Na burgery položte kousek sýra a nechte zapéct.
Opečte housku potřenou bylinkovým máslem, plátky rajčat a slaninu.
Housku potřete dipem z tvarohu, česneku a pažitky a na ní naskládejte salát, burger, cibuli, slaninu a rajče.
Zdroj: Burger s kozím sýrem; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/burger-s-kozim-syrem [On-line 23.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář