Suroviny
- hovězí kližka 500 g
- sladká paprika 2 lžička
- uzená paprika 1 lžička
- římský kmín 2 lžičky
- mletý koriandr 2 lžičky
- mletá skořice 1 lžička
- cayennský pepř 1 lžička
- mořská sůl 1 lžička
- melasa 2 lžíce
- jablko nastrouhané nahrubo 1
- nastrouhaná šalotka 2
- prolisovaný česnek 4 stroužky
- limetka 1
- extra panenský olej 2 lžíce
Na omáčku:
- vepřové sádlo 2 lžíce
- cibule 3
- Česnek 2 stroužky
- masový vývar 250 ml
- nové koření 2 kuličky
- pálivé sušené papričky 3
- hořká čokoláda 70% 50 g
- Med 1 lžíce
- čerstvě nasekaný epazote (merlík vonný) 6 lžiček
- salátové listy
- Paprika
- kukuřičné tortilly
Maso s kořením zavakujte do sáčků a vařte na 80 C na 20 hodin. Maso vyjměte ze sáčků, šťávu spolu s cibulkou a jablky dejte do hrnce a zredukujte. Maso natrhejte a smíchejte s redukcí.
Opečte nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, přidejte koření, drcené chilli papričky, čokoládu, med, vývar a na malém plameni svařte.
Natrhané maso naplňte do placek, přidejte zeleninu, čokoládovou omáčku, zabalte a rozkrojte.
Zdroj: Burritos s trhaným masem a čokoládou; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/burritos-s-trhanym-masem-cokoladou [On-line 25.03.2017]
Poslední tip, trik či komentář