Ingredience
- 12 g instantního droždí
- ½ lžičky cukru
- 350 ml vody
- 500 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 50 ml olivového oleje
- Rozmarýn
- Hrubozrnná sůl
Mouku, sůl, droždí a trochu cukru nasypeme do mísy a zakápneme olivovým olejem. Mícháme a přiléváme vodu, následně těsto necháme 10 minut odpočinout. Pak těsto posypeme moukou, lehce zpracujeme do bochníku, potřeme olejem a poté posypeme rozmarýnem a hrubozrnnou solí. Následně chleba přemístíme do trouby předehřáté na 190 stupňů. Pečeme 20 až 25 minut. Během pečení bychom neměli troubu otevírat.
Zdroj: Bylinkový chléb; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2030-bylinkovy-chleb/ [On-line 30.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář