- kuřecí maso 1 kg
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- rajčata 4 kusy
- plechovka sterilovaných rajčat 1 kus
- půlka červené a zelené papriky 1 kus
- čerstvé oregano/lžička sušeného 1 hrst
- olivový olej 6 lžic
- kuřecí vývar 200 ml
- bazalka 1 snítka
- sýr pecorino 100 g
- pepř 1 špetka
- sůl 1 špetka
- cukr 1 špetka
Maso nakrájíme asi na třícentimetrové kousky a zprudka opečeme na olivovém oleji. Maso vyndáme a na oleji necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli a přidáme nasekaný česnek. Kuře vložme zpět, přidáme oloupaná nakrájená čerstvá i konzervovaná rajčata s nálevem, cukr a oregano, nakrájené papriky. Vše osolíme, opepříme, přidáme vývar a necháme dusit přes půl hodiny do měkka. Maso by mělo do sebe nasáknout všechny ingredience, pokrm nijak nezahušťujeme. Před koncem vaření přidáme čerstvou bazalku.
Tento pokrm podáváme s těstovinami, nebo s rýží. Na talíři můžeme dle chuti ještě posypat strouhaným sýrem pecorino nebo parmazánem.
Zdroj: Cacciatore di pollo; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cacciatore-di-pollo [On-line 7.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář