reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Crema Catalana

  • žloutky 7 kusů
  • vanilkový lusk 1 kus
  • smetana 30% a více 500 ml
  • cukr krystal 5 lžic
  • třtinový cukr na posypání
  • čerstvé ovoce na ozdobení (jahody, maliny, borůvky)

Do smetany vložíme rozříznutý vanilkový lusk a dáme vařit. Necháme pouze lehce přejít varem, nesmí vzkypět. V misce třeme žloutky s cukrem, až směs trochu zesvětlá. Vychladlou smetanu scedíme od zbytků vanilky – zrníčka můžou zůstat – a opatrně vmícháme do utřených žloutků tak, aby se krém nesrazil. Krém nalijeme do tří čtvrtin zapékacích misek a pečeme ve vodní lázni při 110 stupních asi hodinu. Hotový krém by neměl být příliš hustý ani řídký. Musí zůstat třaslavý. Po důkladném vychladnutí se podává přímo v miskách, posypaný cukrem, který se zkaramelizuje nejlépe cukrářskou plynovou pistolí. K dezertu servírujeme na talířku čerstvé ovoce.

Zdroj: Crema Catalana; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/crema-catalanai [On-line 7.5.2012]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.