Ingredience
- římský salát 1 kus
- plátková slanina 100 g
- kuřecí prsa 2 kusy
- česnek 2 stroužky
- parmezán 100 g
- bageta 1 kus
dresink:
- vejce (nebo jen žloutek) 1 kus
- půl lžičky worcesterové omáčky 1 dávka
- dijonská hořčice 1 lžička
- citronová šťáva 1 lžíce
- rostlinný olej 180 ml
- čerstvě mletý pepř a sůl 1 špetka
1. Plech vyložit plech pečicím papírem, na něj položit plátky slaniny a upéct v troubě do křupava. Po upečení nechat slaninu vystydnout a nalámat do misky.
2. Nakrájet bagetu na plátky a opět zapéct v troubě do zlatova, ještě teplé potřít česnekem. Do mixéru rozklepnout syrové vejce, přidat worcesterskou omáčku, hořčici a citronovou šťávu. Pustit mixér a pomalu přilévat olej, podle chuti osolit a opepřit. Kuřecí prsíčka nakrájet na menší kousky osolit, opepřit a orestovat nebo ogrilovat.
Římský salát omýt, osušit a natrhat na malé kousky. Přidat slaninu, dresink, kuřecí maso. Na závěr ozdobit hoblinkami parmezánu a podávat s bagetou, kterou můžeme v podobě krutony nasypat na salát.
Zdroj: Caesar salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/caesar-salat-2 [On-line 29.08.2014]
Poslední tip, trik či komentář