reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Caesar salát

Ingredience

  • římský salát 1 kus
  • plátková slanina 100 g
  • kuřecí prsa 2 kusy
  • česnek 2 stroužky
  • parmezán 100 g
  • bageta 1 kus

dresink:

  • vejce (nebo jen žloutek) 1 kus
  • půl lžičky worcesterové omáčky 1 dávka
  • dijonská hořčice 1 lžička
  • citronová šťáva 1 lžíce
  • rostlinný olej 180 ml
  • čerstvě mletý pepř a sůl 1 špetka

1. Plech vyložit plech pečicím papírem, na něj položit plátky slaniny a upéct v troubě do křupava. Po upečení nechat slaninu vystydnout a nalámat do misky.

2. Nakrájet bagetu na plátky a opět zapéct v troubě do zlatova, ještě teplé potřít česnekem. Do mixéru rozklepnout syrové vejce, přidat worcesterskou omáčku, hořčici a citronovou šťávu. Pustit mixér a pomalu přilévat olej, podle chuti osolit a opepřit. Kuřecí prsíčka nakrájet na menší kousky osolit, opepřit a orestovat nebo ogrilovat.

Římský salát omýt, osušit a natrhat na malé kousky. Přidat slaninu, dresink, kuřecí maso. Na závěr ozdobit hoblinkami parmezánu a podávat s bagetou, kterou můžeme v podobě krutony nasypat na salát.

Zdroj: Caesar salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/caesar-salat-2 [On-line 29.08.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.