reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Caesar salát

Suroviny
Na krutony:

  • česnek 1 stroužek
  • toastový chléb 4 plátky
  • máslo 1 lžíce

Na dresink:

  • česnek 1 stroužek

Na salát:

  • římský salát 600-800 g
  • majonéza 100 ml
  • ančovičky 1,5 ks
  • hrubozrnná hořčice 1 lžička
  • hobliny parmazánu
  • najemno nastrouhaný parmazán 10 g
  • voda 3 lžíce
  • kremžská hořčice 1 lžička
  • citronová šťáva 1 lžička

Krutony: Česnek nastrouháme na jemném struhadle. Z toastového chleba okrájíme kůrku, střídku nakrájíme na kostky o hraně 1,5 cm. Na pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo a krátce na něm orestujeme česnek. Přidáme nakrájený toastový chléb a necháme ho za častého míchání zezlátnout.

Dresink: Česnek utřeme se špetkou soli na pastu.Ančovičky nakrájíme najemno a smícháme je s česnekem a ostatními surovinami.

Salát: Listy salátu zbavíme tuhých středů a natrháme je do mísy na velikost sousta. Přidáme krutony. Přelijeme dresinkem a vše důkladně promícháme. Hotový salát posypeme hoblinami parmezánu.

Zdroj: Caesar salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/caesar-salat-4  [On-line 13.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.