Suroviny
Na krutony:
- česnek 1 stroužek
- toastový chléb 4 plátky
- máslo 1 lžíce
Na dresink:
- česnek 1 stroužek
Na salát:
- římský salát 600-800 g
- majonéza 100 ml
- ančovičky 1,5 ks
- hrubozrnná hořčice 1 lžička
- hobliny parmazánu
- najemno nastrouhaný parmazán 10 g
- voda 3 lžíce
- kremžská hořčice 1 lžička
- citronová šťáva 1 lžička
Krutony: Česnek nastrouháme na jemném struhadle. Z toastového chleba okrájíme kůrku, střídku nakrájíme na kostky o hraně 1,5 cm. Na pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo a krátce na něm orestujeme česnek. Přidáme nakrájený toastový chléb a necháme ho za častého míchání zezlátnout.
Dresink: Česnek utřeme se špetkou soli na pastu.Ančovičky nakrájíme najemno a smícháme je s česnekem a ostatními surovinami.
Salát: Listy salátu zbavíme tuhých středů a natrháme je do mísy na velikost sousta. Přidáme krutony. Přelijeme dresinkem a vše důkladně promícháme. Hotový salát posypeme hoblinami parmezánu.
Zdroj: Caesar salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/caesar-salat-4 [On-line 13.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář