reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Calamari e polenta – Kalamáry s polentou

2 porce

  • 300 g kalamárů
  • 2 stroužky česneku
  • 5-8 lžic sugo pomodor
  • 8 cherry rajčátek
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 2 dl bílého vína
  • 2 dl rybího vývaru nebo vody
  • olej extra virgin

Očištěné kalamáry nakrájíme na proužky. V pánvi rozpálíme olivový olej, zmáčknutý česnek osmažíme do zlatova a odstraníme. Do pánve vhodíme snítku rozmarýnu a kalamáry, zalijeme bílým vínem a necháme vyvařit alkohol. Dochutíme solí, přidáme rajčatové sugo, vývar
a nakrájená cherry rajčátka na půlky.
Servírujem s polentou a rozmarýnem.

Zdroj: S Italem v kuchyni http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/calamari-e-polenta/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.