Suroviny
- trubkové korpusy 12 ks
- kravská ricotta 600 g
- cukr 650 g
- rozdrcené pistácie 50 g
- cukr moučka
- zavařené třešně nebo višně
- pistáciový krém
Z ricotty necháme odtéct vodu a přes cedník na bramborovou kaši ji protlačíme do misky, přidáme cukr a mícháme. Až se cukr rozpustí, vezmeme půlku a dáme do jiné misky, přidáme 2-3 lžíce pistáciového krému a zamícháme. Obě dvě misky pokryjeme potravinářskou fólií a uložíme aspoň na půl hodiny do ledničky. Poté vytáhneme a krémem naplníme trubičky (6 bude s bílou náplní a 6 s pistáciovou). Konce naplněných korpusů posypeme rozdrcenými pistáciemi a ozdobíme třešní (višní) a posypeme moučkovým cukrem.
Zdroj: Cannoli di Sicilia; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cannoli-di-sicilia [On-line 18.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář