reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cantuccini

6-8 porcí

  • 2 vejce
  • 250g cukru krupice
  • 125g loupaných mandlí
  • 125g neloupaných mandlí
  • 125g lískových oříšků
  • 250g hladké mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • citronová kůra

Vejce vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou, přidáme mandle a ořechy, kypřící prášek a prosátou mouku. Ze směsi vypracujeme těsto, na plechu s pečícím papírem vytvoříme z těsta 2 stejné válečky, které potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 25min. Ještě za tepla nakrájíme na stejně široké proužky a necháme vystydnout.
Zdroj: S Italem v kuchyni http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/cantuccini/

7 comments to Cantuccini

  • Jasmina

    Tak včera jsem poprve dělala piškotky jsou uzasne recept je vyborny vřele doporučují

  • Sofia Ondrová

    Z těsta vytvarujeme válečky o průměru cca 3 cm a poklademe je v rozestupech na plech vyložený pečicím papírem. V troubě předehřáté na 180°C je pečeme 20 minut.
    Poté je vyjmeme z trouby a okamžitě našikmo nakrájíme na plátky široké 2 cm.
    Nakrájené Cantuccini ještě 15 minut sušíme v troubě při 180°C, necháme vychladnout a podáváme. Tyto sušenky se při podávání máčejí do dezertního toskánského vína Vin Santo, ale můžeme použít jakékoliv jiné dezertní víno, například Tokajské.

  • Originální tvar výslednejch piškotů se dá najít na googlu. Italové je dělají s kdečím, místo části ořechů nebo mandlí se dá použít kousky čokolády, další variantou je přidání kakaa do těsta, skořice, kandovaný ovoce… někde to dělají i s kouskama želé bonbónů, ale z variant co jsem ochutnal mi to připadá nejslabší.
    Italové je pak tradičně podávají s Vin Santo – hodně sladký, likérový víno (to dělají tak, že nejdřív hrozny trochu usuší, takže je v nich míň vody a vyšší koncentrace cukru) – Portské má tuším hodně podobné vlastnosti.
    Fajn na tom je že to opravdu hodně dlouho vydrží a i hodně vyschlé ve víně změknou.

  • Inga

    Dobrý den,dělala jsem to dnes odpoledne,je to suprové pečivo,ale špatně se mi to krájelo a asi jsem ty válečky dělala hodně vysoké ve vnitř jsem to měla ještě trochu syrové,prosím poradte mi jak na to at to má ten správný šmak a dobře se mi to krájelo,děkuji.

  • radev

    Hned po shlédnutí pořadu jsem se do toho pustila. Zapomněla jsem tam dát 125 g neloupaných mandlí, takže jsem to dělala jen ze 125 g loupaných a namísto lískových oříšků jsem tam dala 125 g vlašských ořechů, lískáče jsem neměla. Ale výtvor byl úžasný i tak. Zřejmě se to dá kombinovat s různými druhy oříšků. Vřele doporučuji v každém případě zkusit, i když nebudete mít doma přesné ingredience. A namáčení cantuccini v dezertním víně nemělo chybu. Byla to delikatesa. Opravdu to zkuste, je to zase něco jiného, než známe z české kuchyně.

  • eva

    Také nechápu proč říkali, že to má vydržet 3 měsíce, což vzledem k velké dobrotě nelze dodržet.

  • milan

    Cantuccini nevydrželo ani tři dny,opravdu nema chybu.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.