- 5 – 6 větších žampiónů
- 1 menší cibule
- polévková lžíce másla nebo oleje
- 1 šlehačka
- 1 l vody
- sůl
- pepř
- provensálské koření
- 2 vejce
- ½ až 3/4 hrníčku dětské krupičky
- 1 játrová zavářka
- půl hrníčku mléka
- 3 lžíce špenátu
- 3 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce strouhanky
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na tuku. Oloupané žampióny nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k osmažené cibuli. Podusíme a zalijeme šlehačkou. Přidáme sůl, pepř a provensálské koření, zalijeme vroucí vodou a vaříme asi 15 minut na mírném ohni.
Vejce smícháme s krupičkou v husté těsto, které osolíme a pak lžičkou vykrajujeme do polévky jako malé nočky. Polovinu těsta ale oddělíme a přidáme do něj špenát a česnek, aby vzniklé nočky byly zelené.
Játrovou zavářku zahustíme strouhankou a dle chuti okořeníme a přidáme česnek. Lžičkou opět tvoříme do polévky malé nočky.
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/carobarevny-kotlik
Poslední tip, trik či komentář