reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čarobarevný kotlík

  • 5 – 6 větších žampiónů
  • 1 menší cibule
  • polévková lžíce másla nebo oleje
  • 1 šlehačka
  • 1 l vody
  • sůl
  • pepř
  • provensálské koření
  • 2 vejce
  • ½ až 3/4 hrníčku dětské krupičky
  • 1 játrová zavářka
  • půl hrníčku mléka
  • 3 lžíce špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce strouhanky

Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na tuku. Oloupané žampióny nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k osmažené cibuli. Podusíme a zalijeme šlehačkou. Přidáme sůl, pepř a provensálské koření, zalijeme vroucí vodou a vaříme asi 15 minut na mírném ohni.

Vejce smícháme s krupičkou v husté těsto, které osolíme a pak lžičkou vykrajujeme do polévky jako malé nočky. Polovinu těsta ale oddělíme a přidáme do něj špenát a česnek, aby vzniklé nočky byly zelené.

Játrovou zavářku zahustíme strouhankou a dle chuti okořeníme a přidáme česnek. Lžičkou opět tvoříme do polévky malé nočky.

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/carobarevny-kotlik

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.